U što vjerujemo?

Vjerujemo u novu Hrvatsku - pristojnu, uređenu i samosvjesnu.

Vjerujemo u novu Hrvatsku - pristojnu, uređenu i samosvjesnu.

 Vjerujemo u društveno-ekonomski razvoj u skladu s najsuvremenijim društvenim, tehnološkim i ekološkim normama. Vjerujemo u Hrvatsku s vrijednostima otvorenog društva i zapadnoeuropskom kulturom življenja. Vjerujemo u fluktuaciju ljudi i ideja, posebno onih ujedinjujućih. Vjerujemo u Hrvatsku kao destinaciju rada i znanja te kao državu koja poštuje, čuva i brine se za svoje građane

Kako postići cilj?

Rješenje vidimo u mjerljivoj, problemskoj politici

Rješenje vidimo u mjerljivoj, problemskoj politici – onoj koja prepoznaje, ali i nudi rješenja za probleme koji tište građane. Rješenje vidimo u argumentiranoj politici koja je posvećena javnom dobru, tj. obavljanju posla za narod. Rješenje je u institucionalnoj konvergenciji Hrvatske prema EU, tj. prema zemljama uzorima. To je politički cilj, odnosno ishodište političkog okupljanja.

Nova Hrvatska

Jedina zdrava alternativa trenutnom društveno-političkom stanju u državi je okupljanje i djelovanje na ostvarenju ideje institucionalnog usklađivanja Hrvatske s najrazvijenijim zemljama, odnosno zemljama uzorima. Jedino takva nova hrvatska politika ima perspektivu u svim aspektima društvenog života.

Članovi predsjedništva stranke Nova Politika

Vlaho Orepić
Vlaho OrepićPredsjednik
Vlaho Orepić, otac jednog sina, diplomirani inženjer pomorskog prometa s osobnim činom kapetana bojnog broda, rođen je 16. studenog 1968. godine u Čapljini, a djetinjstvo i mladost proveo je u Pločama. Njegovi roditelji, Ana r. Baletin i Pavo Orepić, rođeni su u Konavlima, kao i svi njegovi preci.
Gordana Grubeša
Gordana GrubešaPotpredsjednica
Odvjetnica Gordana Grubeša na počecima svoje bogate karijere, nakon završenog pravnog fakulteta polaže stručni ispit u upravi, duži niz godina obavljala je poslove poslovnog savjetovanja u oblasti gospodarstva, inspekcijskog nadzora, te na donošenju rješenja u upravnom postupku vezano za uvjete osnivanja tvrtki, obrta i drugih sporednih zanimanja.
Gordana Furjan-Mandić
Gordana Furjan-MandićPotpredsjednica
Gordana Furjan-Mandić rođena je u Varaždinu, gdje je završila osnovnu i srednju školu.
Diplomirala je 1984. na Fakultetu za fizičku kulturu u Zagrebu (danas Kineziološki fakultet
Sveučilišta u Zagrebu), magistrirala 1990. godine, a doktorsku je disertaciju obranila
2000. godine na istom fakultetu u području društvenih znanosti, polju odgojnih znanosti,
grani kineziologija sporta.
Matej Stipeljković
Matej StipeljkovićPotpredsjednik
Matej Stipeljković rođen je 1993. Godine u Dubrovniku, gdje nakon osnovnog obrazovanja paralelno pohađa dvije srednje škole, Opću gimnaziju i Umjetničku školu. Obje škole završava 2012. godine kada započinje studiranje na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, na kojem je nedavno diplomirao i zaradio titulu mag.ing.mech., smjer Energetika. Tijekom studiranja dvije god. obnaša funkciju predsjednika Udruge studenata Dubrovnika “Libertas”, a sa 16 godina postaje član Hrvatske Mense.
Bernard Mladenić
Bernard MladenićTajnik
Rođen u Rijeci, 16. travnja 1974. god.. Otac jednog djeteta. Osnovnu školu završio je u Rijeci, nakon koje upisuje Centar usmjerenog obrazovanja elektrotehničkih kadrova u Rijeci, koji završava 1992. godine, te stječe zvanje elektrotehničara, smjer elektrostrojarstvo i elektroenergetika.
Ivica Nikolac
Ivica NikolacTajnik
Dugogodišnji član međunarodnih organizacija (FAO,HOPE i dr) vezano za problematiku
navodnjavanja odvodnjavanja , vodnih resursa kao i problematika krša. Sudionik bezbrojnih iskurzija i kongresa na navedenu tematiku (Europa, Amerika, Azija, Afrika). Izdavač brojnih stručnih publikacija i radova.
Valter Grubica
Valter GrubicaČlan
Frane Grbić
Frane GrbićČlan
Anđelko Ledić
Anđelko LedićČlan

Nova Politika je poziv i političko utočište svima koji imaju za cilj da pristojna Hrvatska, koja je u većini, bude stvaralac politike i da okupljena nadglasa ovu ovisnu, nepristojnu i bahatu Hrvatsku koja je u manjini, a dominira u političkom životu Hrvatske i dovela nas je u stanje u kojemu jesmo.